Éles váltás az ovis élet után a várva várt iskolakezdés. Sokszor lelkesen, de teljesítménykényszerrel, szorongva ülnek az elsősök a kezdeti hetekben, mire megszokják, „megmelegítik” az iskolapadot. Miért ne lehetne tudatosan, nagycsoportosként belekóstolni abba, mi is fog történni az iskolában? Az óvodákban nem feltétlenül gyakorolhatnak mindent a gyerekek, amire majd az iskolában nagy szükségük lesz.

A magabiztos, lelkes 6 -7 éves gyerekek a maguk természetességével kutatják a világot, napi tevékenységeikben sok örömet találnak. Igyekeznek minél többet és többet tapasztalni a világból. Ehhez olyan helyzetet igyekszünk teremteni az iskolaelőkészítő foglalkozásokon, hogy minél több sikerélményhez jussanak, boldogan kérdezzenek, bátran kezdeményezzenek és várják a következő alkalmat. A kezdeti sikerek önbizalmat adnak, erőt a későbbi nehézségek leküzdéséhez, s szinte észrevétlenül alakul ki a tanuláshoz, iskolához való pozitív hozzáállás. 

 

A Csacska iskolaelőkészítő foglalkozásain játékosan, tematikusan felépítve hétről-hétre sajátíttatjuk el azokat a készségeket, vagy fejlesztjük azon képességeket, amik nagyban megkönnyítik majd az iskola első évét. Ha szeretve, nem kudarcként megélve, leterhelve élik meg az első osztályt, a későbbiekben is sikeresebben, céltudatosabban és magabiztosabban veszik majd az akadályokat. A felkészülés önbizalmat ad, sok ismerős feladat, ismeret lesz már a birtokukban, mire az iskolapadba ülnek. Célunk, hogy megkönnyítsük az óvoda és iskola közti átmenetet.

A foglalkozásokat Kovács Zsófia, gyakorló anyuka és kiváló pedagógus vezeti az alábbi tematika szerint: 

  • íráselőkészítés 

  • matematikai képességfejlesztés 

  • szövegértés fejlesztése, beszédfejlesztés, szókincsbővítés, figyelemfejlesztés, emlékezetfejlesztés

  • környezetismereti képességfejlesztés

  • mozgásfejlesztés

  • stresszoldás, szorongáskezelés, érzelmek kezelése, koncentráció- és figyelemfejlesztés.

 

A foglalkozások tapasztalatait a szülőkkel folyamatosan megbeszélve további egyéni fejlesztésre is tudunk javaslatot, tanácsot adni. 

A foglalkozások hetente egyszer 60 percben zajlanak, szerdánként 16:30-tól 17:30-ig. 

Részvételi díj: 3.000 Ft/alkalom.

Szeretettel várunk minden lelkes, iskolába készülő nagycsoportos ovist!

  • Facebook