1.jpg

Foglalkozások:

A magabiztos, lelkes 6-7 éves gyerekek a maguk természetességével kutatják a világot, napi tevékenységeikben sok örömet találnak. Igyekeznek minél többet és többet tapasztalni a világból.

A Csacska iskola-előkészítő foglalkozásain az a célunk, hogy a lelkesedés töretlen maradjon és ne árnyékolja be teljesítménykényszer és szorongás, amint a gyerekek beülnek az iskolapadba. Játékosan, tematikusan felépítve, hétről-hétre sajátíttatjuk el azokat a készségeket, vagy fejlesztjük azon képességeket, amik nagyban megkönnyítik majd az iskola első évét. A folyamat nem kizárólag értelmi, hanem érzelmi fejlődés, ezért igyekszünk olyan helyzeteket teremteni, hogy minél több sikerélményhez jussanak, boldogan kérdezzenek, bátran kezdeményezzenek és várják a következő alkalmat. Színes, egyedi, interaktív eszköztárunk a megszokott „Csacskás” színvonalon már az első perctől fenntartja az izgalmat. A kezdeti sikerek önbizalmat adnak, erőt a későbbi nehézségek leküzdéséhez, s szinte észrevétlenül alakul ki a tanuláshoz, iskolához való pozitív hozzáállás.

 

A csoportfoglalkozásokat kis létszámban végezzük, hogy rugalmas, egyéni haladási lehetőséget, differenciált képességfejlesztést tudjunk biztosítani a gyerekeknek. Folyamatosan konzultálunk a szülőkkel, tapasztalatainkat megbeszélve további egyéni fejlesztésre is tudunk javaslatot adni.

 

A foglalkozásokat és a DIFER iskolaérettségi teszteket Kovács Zsófia, gyakorló anyuka és kiváló pedagógus vezeti az alábbi tematika szerint:

  • íráselőkészítés

  • matematikai képességfejlesztés

  • szövegértés fejlesztése, beszédfejlesztés, szókincsbővítés, figyelemfejlesztés, emlékezetfejlesztés

  • környezetismereti képességfejlesztés

  • mozgásfejlesztés

  • stresszoldás, szorongáskezelés, érzelmek kezelése, koncentráció- és figyelemfejlesztés.

 

Részvételi díj: 2.500 Ft / alkalom.

​Ovis szombat: 

Az Ovis szombaton az iskola-előkészítő foglalkozások tematikájának elemeit emeljük át még kötetlenebb, nagyobb csoportokban élvezhető formába. Cipőt kötünk, vicces memóriajátékot játszunk, izgünk-mozgunk, csendben figyelünk, szókincset fejlesztünk vagy épp az évszakról értekezünk...a lényeg, hogy észrevétlenül épüljünk. A foglalkozás után lehetőséget biztosítunk személyes konzultációra.

Időpontok: 

Részvételi díj: 2.000 Ft / alkalom

 

Szeretettel várunk minden lelkes, iskolába készülő nagycsoportos ovist!

2.jpg